Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. június 11., péntek 08:40

Tokaji is csatlakozik az árvízkárosultak megsegítő mozgalomhoz
Az árvízkárosultak megsegítésére, a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ Érdi Tamás zongoraművész közreműködésével koncertet rendez, 2010. június 15-én 18.00 órai kezdettel.


Belépődíj 1500 Ft.
A bevétel teljes összegét az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel a művész és a város!


Érdi Tamás zongoraművész koncertje élőben a budai várban és a Duna Televízió DunaTékájában


 „Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. Úgy hiszem, hogy az ő játékában bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy talán chopini mértékkel lehetne ezt a képességet mérni. Nem véletlen, hogy Chopin igazán közel áll hozzá…”- írja Érdi Tamásról Kocsis Zoltán, a világhírű zongoraművész.
A Duna Televízió mindig szívesen áll a különleges tehetségű művészek mellé, ezért örömmel adunk hírt róla, hogy Érdi Tamás június 18-án, 20.30-tól Gyertyafényes Chopin címmel ad ünnepi zongorakoncertet a budavári Királyi Borház és Pincemúzeumban. A hangverseny a Grazioso Kamarazenekar Zene és Bor 2010 című budavári koncertsorozatának első állomása. (A következő koncertekre június 30-án, július 7-én, 14-én és 21-én kerül majd sor.) Az ingyenes hangverseny fővédnöke dr. Nagy Gábor Tamás, Budapest I. kerületének polgármestere lesz. Az est folyamán bemutatjuk a Nemzet Televíziója által kiadott, A belső fény című DVD-t – ezt hamarosan meg is vásárolhatják a DunaTékában, -, mely Tamás 2008-as Szatmárnémeti gyertyafényes Chopin koncertjének felvételét tartalmazza. A híres zeneszerzőhöz kapcsolódóan a Magyar Posta is különlegességgel készül, ezen az estén leplezik le ugyanis a Frédéric Chopin születésének 200. évfordulója alkalmából kiadott új emlékbélyeget.
A hangverseny kapcsán több műsorunkban – Hattól nyolcig, Kívánságkosár, Család-Barát - vendégünk lesz Tamás, hogy személyesen mesélhessen az előkészületekről és Chopin-hez kötődő élményeiről.
A komolyzenét kedvelőknek igyekszünk már a koncert előtt is értékes programot nyújtani: június 13-án, 22.45-től tűzzük műsorunkra Érdi Tamás 30. születésnapi koncertjét, melyet tavaly rögzítettünk a Szépművészeti Múzeumban. Az esten Vásáry Tamás és Kocsis Zoltán zongoraművészek – nem mellesleg Tamás pályájának fontos résztvevői – életükben először játszanak négykezest az ünnepelt kedvéért, akit rajtuk kívül Törőcsik Mari, Keszei Bori, Petrányi Judit és a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara is köszönt.
Érdi Tamás játszott Vásáry Tamás zongoraművésszel Londonban a Barbican Centerben, Kocsis Zoltánnal a Művészetek Palotájában, de volt szólóestje a Carnegie Hallban, az ENSZ Palotában, Rómában a Villa d’Este Palotában, a lengyel Paderewski Központban és a Varsói Királyi Palotában is. A Chopin Év alkalmából 45 koncertmeghívást kapott, négyezer embernek játszott például Varsóban, a híres Chopin-szobor alatt.
Chopin CD-je Lions-díjat, Schubert CD-je Gundel-díjat kapott, 2008-ban pedig megkapta a 30 év alatti tehetséges fiataloknak járó Junior Prima Díjat is. Művészdiplomát a Torontói Royal Conservatorium ösztöndíjasaként szerzett Leon Fleisher tanítványaként, de részt vesz Rév Lívia párizsi mesterkurzusain, valamint Vásáry Tamás is rendszeresen foglalkozik vele. Sütő András pedig ezt mondta játékát hallgatva: „Tamás Chopint játszott felejthetetlenül – én meg csodáltam őt, aki önkörén belül legyőzhetetlen. Király ő, ha játszik csodás birodalmában.”


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.