Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

GYULA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. július 5., hétfő 12:55

Inkubátor ház épülhet. A gyulai képviselők a fejlesztések mellett voksoltak
Letették voksukat több fontos fejlesztés mellett a gyulai képviselők a város legutóbbi közgyűlésén. Döntöttek egyebek mellett a Várfürdő beruházás kiegészítő támogatásáról és az Implom József Általános Iskola bővítésének pályázatáról is.
Érvek és ellenérvek ütköztetése után végül is név szerinti szavazással határoztak a képviselő-testület tagjai arról, hogy megadják a kiegészítő támogatást A Gyulai Várfürdő kiemelt projektjéhez. A turizmus, a helyi vállalkozás érdeke, hogy a fürdő fejlődjön, ezért az erre fordított pénz jó célokat szolgál, s megtérül majd. Ezen indokok alapján döntött a közgyűlés a fejlesztés további támogatása mellett.
Ugyancsak hosszútávú érdekeket szolgál az Implom József Általános Iskola fejlesztése és bővítése, aminek összköltsége 563 millió forint, az önerő pedig 72 millió 450 ezer forint. A közbeszerzési eljárást első körben eredménytelennek kellett minősíteni, s a szükséges önerő összegét 19 millió 800 ezer forinttal meg kellett emelni. A beruházás tervezett befejezési határideje 2011. december 21.
A vállalkozás ösztönzés, s a befektetők vonzása a célja a GyulaBusinessPark határ menti inkubátorház építési pályázat benyújtásának. Az önkormányzat sikeresen szerepelt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló  Együttműködési Program első fordulójában, s így a déli elkerülő út mentén inkubátorház megépítésére kapott lehetőséget. A tervek között szerepel egy 1 600 m2-es inkubátorház megépítése, illetve kapcsolatépítő workshopok az érdeklődő határ menti vállalkozóknak az aradi kamarával közösen. A beruházás eredményeként 210 ezer m2 infrastruktúrával ellátott új iparterület, 12 féle üzleti szolgáltatáscsomag, legalább 10 vállalkozás tevékenységéhez szükséges, 1 600 m2-es csarnoképület megépítése valósulhat meg. Az inkubátorház 4-5 új munkahelyet is teremt. Az összességében 580 millió forintos beruházás megvalósításához a városnak 57 millió forint önerőt kell biztosítani.
A júniusi közgyűlésen a képviselők tájékoztatást kaptak a polgármesteri hivatal tevékenységéről is. Az elmúlt négy évben az eddigiek mellett több új feladat is hárult a hivatalra, így a belvíz-mentesítési, közvilágítási, vagyonhasznosítás, - nyilvántartás, intézményi felújítások műszaki ellenőrzése, közvilágítás, szúnyoggyérítés, a Városgazdálkodási Igazgatóságtól kerültek át. A dolgozói a Városházán fogadják az ügyfeleket, de Gyulaváriban, a részönkormányzat épületében is működik információs szolgálat, s kéthetente Dénesmajorban is ellátnak ügyeletet. Becsyné dr. Szabó Márta főjegyző elmondta: Bár az elmúlt négy év során nem tudtunk lakossági közmegelégedettségi felmérést végezni, a korábbi vizsgálatban megfogalmazott kritikákat, hiányosságokat megszívlelve igyekeztünk azokat megszüntetni. A jövőben az ügyintézés informatikai hátterének további fejlesztése elengedhetetlen, komoly gondot okoz az irattár állapota, ennek megfelelő helyen történő kialakítása mindenképp indokolt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.